söndag 22 februari 2009

Vi hade i alla fall tur med vädret, andra dagen! del 3

Ok, nu hamnade väl allt lite baklänges.... Men om ni börjar med att titta på korten längst ner blir det kronologiskt rätt.
Vi kom till Washington DC och Reagan Airport runt lunchtid. Måste säga att jag blev förvånad över hur extremt centralt flygplatsen låg. Vi tog metron in till stan och checkade in på vårt hotell, som också låg helt klockrent mitt i smeten.
Efter att vi dumpat av våra saker tog vi oss en promenad till Lincoln Memorial. Det var väldigt kallt och ruggit denna dag, så vi bestämde oss för att power walk blir bästa sättet att turista på. Känner mig så lycklig över att ha fått se alla monument, som man annars bara har sett i böcker och på film.
Efter vi hade gått hela "the mall" var vi väldigt frusna och begav oss tillbaka till hotellet. Nu var vi riktigt trötta, så istället för att gå ut och äta gick vi till ett safeway i Watergate komplexet och köpte lite mat.
Dag 2 spenderades i underbara Georgetown. Vädret var mycket behagligare denna dag. Vi besökte universitetet, där Thomas kusin gick. Fantastiska byggnader! Shopping naturligtvis. Köpte mig bla en vårjacka på H&M.
Själva besöket på ambassaden, vilket var hela poängen med resan, tog nog inte mer än 10 min. Passet ska vara klart om 2 veckor.
Men vilken bra ursäkt att få besöka denna vackra stad! Vill åka tillbaka när det grönskar. Måste ju bara vara oslagbart vackert då!

3 kommentarer:

Andreas S sa...

Kul att du gillade Washington! Och fina bilder med. Du är duktig som bloggar så mycket, jag får väl skylla på att jag gör annat också. Men du har ju fått till snitsen med små korta anekdoter och roliga saker, kul!

anna i CO sa...

Haha, nu får du det att låta som om att jag inte hade något annat för mig än att blogga! Ok, jag får inte jobba än, men jag sysselsätter mig så gott jag kan ska du veta! Har ju en hund att ta hand om ;)

Taina sa...

Kom på att jag måste iväg och förnya passet åt vår Minsting. Vi åker till NYC istället. Måste ta ledigt och blev förvänad att det inte kan ordnas i varje delstats huvudstad. Här skulle det ha varit Hartford och vi bor starx utanför stan.
Ha en trevlig helg.