fredag 27 februari 2009

Längtan efter vår

Igår var vi i Denver. Det är som en annan värld att få åka nedför backen till staden! Där var det vår och jag invigde min vårjacka, som jag köpte i Washington DC.
Här uppe på berget bara snöar det....
Anledningen till turen ner till staden var att jag hämtade mitt nya svenska körkort på konsulatet. Var ju tvungen att, liksom passet, även skaffa nytt körkort då jag bytt efternamn.

Dagens undran.
På mitt nya svenska körkort står det körkort på olika språk bla engelska. På körkortet står det "Driving licence" är detta en brittisk stavning? För det stavas väl ändå license i detta landet?

3 kommentarer:

maria sa...

Anna vännen! Du kan ju inte skriva om din nya vårjacka utan att lägga upp en liten bild...Alldeles för få bilder på dig, och maken, har ju nästan glömt hur du ser ut...

Apropå stavning så tror Freppo att du har helt rätt, två "c" i brittländerna och "c" samt "s" i staterna...

Skype-date snart?

Kram

maria sa...

Men Anna! Du kan ju inte skriva om din nya vårjacka utan att lägga upp en liten bild...Det är för övrigt alldeles för få bilder på dig, och Thomas oxå för den delen. Har ju nästan glömt hur du ser ut!

Vad gäller stavning så tror Frepp och jag att du har helt rätt, 2 st "c" är så brittmänniskorna stavar, ett "c" och ett "s" är så ni i staterna vill ha det.

Date på skype under helgen?

Kram

Milla sa...

Hmm... har aldrig tankt pa det men pa mitt amerikanska korkort start det iaf. Driver License. Jag haller jattemycket med dig att det ar sa harligt att aka till Denver den har arstiden, konstigt att det kan skilja sa mycket temperaturmassigt.

Hurru Anna,, du sa att din man ar halv norrbagge. Pratar ni svenska/norska eller engelska hemma?

Milla